Taking it slow in Trincomalee
Door: verduyntje
Blijf op de hoogte en volg Marlies
21 Maart 2011 | Sri Lanka, Kandy
Daar wachten Fred en La Toya (een duits meisje die bij de ambassade werkt) ons op. We beslissen om onmiddellijk naar Nilavelli te gaan en ons languit op het strand te leggen. Met een versgeperste ananassap in de hand genieten we van het witte strand, de palmbomen en het zicht op Pigeon Island.
De volgende dag gaan we gaan snorkelen naar dit eiland. Mijn favorieten uit het Koraalrif zijn: de scholen gekleurde visjes die onder je door zwemmen, De platte Wendy's en de haaien die rond je zwemmen, zalig. Geen zorgen ze zijn vegetarisch! 's Avonds vertrekken de 4 internationale vrienden maar ik blijf nog een dagje langer om te toeristen. Benoit - een 26-jarige fransman die werkt rond trinco- is zo vriendelijk om me onderdak te geven voor een nachtje.
De volgende dag vertrek ik alleen op pad. Na een uur zoeken om een fiets te huren, slaag ik er in om ene voor niets te mogen gebruiken. 'Waw! niet iedereen ruikt geld als ze mij zien!', dacht ik dan. Het is zalig om eindelijk nog eens te zweten uit inspanning, gedaan met het luizeleventje en de tuktuks! Ik wil een fiets! Ik bezoek de tempel van Shiva in Fort Frederik en leer bij dat elke god een dier heeft als vervoermiddel - voor Shiva een lam- en een dier ter bescherming - een vierkoppige slang. Na een volledige toer in Trinco rijdt ik de stad uit en ga naar een vissersstadje iets verder dan Uppeville. Daar heb je een fantastische baai met een tempel op het verste punt. De vissershuisjes zijn gebouwd op 3 meter van het water... hier kom je volledig tot rust.
De volgende dag neem ik de trein terug naar Colombo... eventjes ter verglijking: de vlucht van brussel naar colombo duurt nog geen 10 uur. P.S. Foto's op facebook! (als het me lukt)
21 Maart 2011 - 09:58
Frederik:
Klinkt als een superreis! Geniet ervan! -
21 Maart 2011 - 14:17
Lieselot:
Met zinnen als: "Met een versgeperste ananassap in de hand genieten we van het witte strand, de palmbomen en het zicht op Pigeon Island." maak je met toch wel serieus jaloers!!! Geniet ervan, meid! Xxx...